Praktijkgerichteontwikkelingspsychologie.nl
Introductie

Over de website


Wanneer je kijkt naar de ontwikkeling van een baby tot een jongvolwassene dan zie je iets heel bijzonders gebeuren. Er vinden in deze periode enorm veel ontwikkelingen plaats in een relatief korte tijd.

 

Ontwikkelingspsychologie houdt zich bezig met de ontwikkeling van de mens. Op deze site en het bijbehorende boek richten we ons op de ontwikkeling van baby’s, peuters, kleuters, schoolgaande kinderen, pubers en adolescenten.

 

Van hulpverleners, leerkrachten en anderen die op een professionele manier met kinderen werken, wordt verwacht dat zij weten hoe de ontwikkeling op sociaal, emotioneel en cognitief gebied verloopt. Als professional onderscheid je jezelf door te redeneren over kinderen met kennis vanuit de ontwikkelingspsychologie. Op deze site zijn bij de hoofdstukken 2 tot en met 17 van het boek praktijkvoorbeelden te vinden. Via vragen en opdrachten word je steeds uitgenodigd de theorie uit het boek toe te toepassen.

 

 

De bolletjes voor het menu laten zien hoever je bent. 

leeg: je bent nog niet op die pagina geweest

halfvol: je hebt oefeningen gemaakt, maar je bent nog niet klaar
vol: je hebt alle oefeningen gemaakt. Als er alleen tekst staat dan heb je die pagina langer dan vijf seconden bekeken

 

In de rechternavigatie heb je de volgende mogelijkheden:

account instellingen/inloggen en resultatenoverzicht

zoeken
printen
naar volgende pagina

 

De website is te gebruiken op een computer of met een tablet. Een smartphone is minder geschikt. 

Koppel je docent

Je docent kan je activiteiten volgen als je zijn docentcode koppelt aan jouw account. Dat kun je doen bij het aanmaken van je account of later in je accountinstellingen.

Tip: deze website werkt wel op systemen met een smal scherm zoals een smartphone, maar je kunt hem beter gebruiken op een computer of tablet.

Hint: this website does work on a smartphone screen, but we recommend that you use a computer or tablet.